IniciHistòric de premis per anysHistòric de premis per temesConvocatòria 2014

L’any 1993 es va crear el Premi del Consell Municipal de Benestar Social als Mitjans de Comunicació, amb l’objectiu de fomentar un tractament comunicatiu respectuós i crític de les temàtiques socials i premiar la tasca informativa i divulgativa dels i les professionals del món de la comunicació, que amb els seus treballs contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social de la nostra ciutat.

Un premi que amb la seva filosofia ha promogut una major presència de la informació social als diferents mitjans de comunicació, des de mirades reflexives, crítiques i responsables, que contribueixen a crear opinió entorn les grans qüestions que susciten debat social a la ciutat.

Els premis volen reconèixer i promocionar aquesta labor amb una dotació econòmica per a cadascuna de les modalitats de la convocatòria: premsa, ràdio, televisió i internet.

Guanyadors PREMI 2015

El 29 de febrer de 2016 es va celebrar el lliurament del Premi als Mitjans de Comunicació en un acte celebrat al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona.

Els premiats han estat la Fundació Periodisme Plural en la modalitat de PREMSA, l’Associació Catalana per la Integració d’Homosexuals, Transexuals i Intersexuals Immigrants (ACATHI) en la modalitat de RADIO, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, S.A en la modalitat de TELEVISIÓ i el Taller Escola Barcelona, SCCL –TEB en la modalitat d’INTERNET.

Més informació.

El jurat ha decidit atorgar el PREMI en la modalitat de PREMSA a el Periódico de Catalunya per l'article "En la trinxera social". El jurat ha decidit atorgar el PREMI en la modalitat de TELEVISIÓ a la productora RUIDO Photo, pel documental "La quinta del chavolo". El jurat ha decidit atorgar el PREMI en la modalitat d'INTERNET al web www.activament.org/category/blog i a www.activament.org/category/personas-como-tu d'Activament Catalunya Associació. El PREMI en la modalitat de RÀDIO ha quedat desert.

Entra al Recull 2014

Guanyadors PREMI 2014

El 3 de desembre de 2014 es va celebrar el lliurament del Premi als Mitjans de Comunicació en un acte celebrat al Saló de Cent i presidit per la Tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos.

El jurat del Premi als Mitjans de Comunicació 2014, del Consell Municipal de Benestar Social, ha decidit premiar a l’entitat ActivaMent Catalunya Associació; a l’associació RUIDO Photo; a la Fundació Joia; i al periodista Toni Sust i deixar desert el premi en la modalitat de ràdio.

Més informació.

Acta de la Reunió de Deliberació del Jurat del Premi als Mitjans de Comunicació 2013

El passat dia 4 de desembre el Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) va lliurar els Premis als Mitjans de Comunicació en un acte celebrat al Saló de Cent, presidit per la tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos. Aquest guardó, que va néixer l'any 1993 i que enguany arriba a la seva 21a edició, vol reconèixer i fomentar el periodisme social, cívic, responsable i compromès amb una millor informació i tractament dels problemes socials a la ciutat.

Més informació.

20ª edició. Lliurament Premis als Mitjans de Comunicació

El proper 16 de gener a les set de la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona es lliuraran els Premis als Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Benestar Social, que aquest any arriben a la vintena edició.

Dia: dimecres, 16 de gener a les 19 h.
Lloc: Saló de Cent. Ajuntament de Barcelona. Pl. St. Jaume s/n
Descarrega la llista de presentats al premi aquí

Recordem que és un acte obert a tothom, cal confirmar assistència als telèfons 93 413 26 49 – 93 413 27 33 o per correu electrònic a cmbs@bcn.cat

Lliurament de la dinovena edició dels Premis als Mitjans de Comunicació del Consell Municipal de Benestar Social

El consell va lliurar el passat 30 de gener els 19ens premis als Mitjans de Comunicació. Aquest guardó, que va néixer l’any 1993, vol reconèixer el bon tractament de la informació sobre temes socials de la ciutat de Barcelona.

Entre tots els projectes presentats, el Consell Municipal de Benestar Social de l’Ajuntament de Barcelona ha decidit premiar el web d’Arrels Fundació, al periodista Fidel Masreal, per l’article "Triomfs sobre la marginació", a COM Ràdio per l’emissió en el programa Programa Extraradi d’"Àpats en companyia" i a Televisió de Catalunya (TV3) Programa 30 minuts pel documental "Escanyats per la hipoteca”.

Més informació.

Actualment, les empreses miren d’incorporar eines de responsabilitat social corporativa dins la seva estructura. Però, i els i les periodistes? I la seva responsabilitat com a comunicadors/es?
L’any 1993 es va crear el Premi del Consell Municipal de Benestar Social (CMBS) als Mitjans de Comunicació, amb l’objectiu de fomentar un tractament comunicatiu respectuós i crític de les temàtiques socials i premiar la tasca informativa i divulgativa dels i les professionals del món de la comunicació, que amb els seus treballs contribueixen a sensibilitzar sobre la realitat social de la nostra ciutat.

El 16 de juny de 2011 es va celebrar una trobada entre professionals de la comunicació i el periodisme per parlar sobre la responsabilitat social dels i les comunicadores.

Més informació a:
www.tallerdebat.org i al twitter: @tallerdebat.org

© Ajuntament de Barcelona · Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports · València, 344 5a planta · 08009 Barcelona · T 93 413 27 33 · cmbs@bcn.cat